Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding | Regio15.nl

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Den Haag - Tijdens een kop-staart-aanrijding op maandag 6 december rond 17.00 uur raakten vier personen gewond. De aanrijding vond plaats op de La Reyweg.

Een 27-jarige Hagenaar botste met zijn auto op zijn voorganger. In deze auto zaten vier Haagse dames in de leeftijd van 11, 22, 42 en 66 jaar. De brandweer knipte het voertuig open, omdat de vier klaagden over pijn in hun nek. De GGD vervoerde hen voor onderzoek naar het ziekenhuis.

De 27-jarige verdachte blies 695 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Haaglanden kwam ter plaatse om de aanrijding te onderzoeken. Wilt u weten hoe de politie aanrijdingen analyseert en in kaart brengt, zodat de schuldvraag duidelijk wordt? Op de site van Regio15.nl staat een reportage over deze afdeling.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.