Niet voor niets een zeer actieve veelpleger | Regio15.nl

Niet voor niets een zeer actieve veelpleger

Datum incident: 08-12-2010 Bureau/gemeente: Rijswijk

Dat een 38-jarige Hagenaar niet voor niets op de Haaglandse lijst van zeer actieve  veelplegers stond, bleek woensdag 8 december maar weer. Net op het moment dat een agent bij een elektronicawinkel in De Boogaard de beveiligingsbeelden bekeken van een diefstal die de man eerder had gepleegd, kwam hij wéér de winkel in lopen.


Beveiligingspersoneel van een electronicazaak had de diefstal gemeld bij de politie. Terwijl een politieagent in de winkel de beelden bekeek waarop de diefstal te zien was, zag hij op een andere beveiligingscamera hoe de man op dat moment de winkel in kwam lopen. Hij bedacht zich geen moment en hield de 38-jarige Hagenaar aan. De verdachte verklaarde dat hij 'een tas kwam terugbrengen'.  De tas bleek echter speciaal voor diefstal geprepareerd te zijn. De politie nam de geprepareerde tas in beslag. Bij controle bleek de man op de door politie en justitie gehanteerde lijst van zeer actieve veelplegers te staan. De man werd in verzekering gesteld.  

Politie Haaglanden heeft de aanpak van stelselmatige daders tot korpsprioriteit verheven. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.