Beginnende hennepkwekerij opgerold | Regio15.nl

Beginnende hennepkwekerij opgerold

Den Haag - Een oplettende getuige belde zaterdag 18 december omstreeks 13.00 uur de politie omdat hij vermoedde dat er zich in een woning aan de van der Helststraat een hennepkwekerij bevond.

Een 47-jarige man, die de agenten binnen liet in de woning, verklaarde tegen de agenten dat hij niets van hennep afwist. Ook verklaarde hij dat de woning van een vriend was. In de woning troffen de agenten o.a. dompelpompen, afzuigers, plantenbakken, voedingsstoffen voor hennep, lampen en potgrond aan. In een achterkamer bevond zich een half opgezette kwekerij. In de meterkast was te zien dat er geknoeid was met de stroom en dat dit voor een zeer gevaarlijke situatie zorgde. Omdat op de stroomnota de naam van de 47-jarige stond hielden de agenten de man aan.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.