Taxichauffeur ernstig mishandeld, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Taxichauffeur ernstig mishandeld, politie zoekt getuigen

Den Haag - Een 30-jarige taxichauffeur werd dinsdag 21 december het slachtoffer van een brute mishandeling en (vermoedelijke) poging tot beroving. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks elf uur ’s avonds werd de taxichauffeur aangesproken op de hoek van de Gedempte Burgwal en de Voldersgracht. Een onbekende man vroeg de chauffeur om hem naar Loosduinen te brengen. Hierop stapte de man achterin de taxi, die vervolgens via het Spui wegreed.

Op de kruising van de Mozartlaan en de Richard Holstraat greep de passagier de taxichauffeur plotseling van achteren om zijn nek. De klant probeerde de chauffeur met zijn ene arm te wurgen terwijl hij met de andere arm de mond van het slachtoffer snoerde. Vlak voor de taxichauffeur het bewustzijn verloor, wist hij zich uit de houdgreep te bevrijden en uit te stappen. Eenmaal op straat werd de taxichauffeur nog geschopt en geslagen. Uiteindelijk ging de dader er vandoor, de Richard Holstraat in. Hier verloor de chauffeur de klant uit het oog. De man meldde zich woensdag bij de politie.

Het signalement van de verdachte luidt: donkere man, zwart krullend haar, fors postuur, 1.80-1.85m lang. De man droeg een zwart/grijze muts van het merk Barts. De man droeg verder een lange, zwarte jas en was in het bezit van een zwarte rugzak. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben die kan helpen bij het opsporen en aanhouden van de dader. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.