Weer lawaaiprotest tijdens de corona persconferentie | Regio15.nl
DutchEnglish

Weer lawaaiprotest tijdens de corona persconferentie

Den Haag - Net zoals twee maanden geleden hebben zich weer actievoerders verzameld bij het ministerie van Justitie & Veiligheid op de Turfmarkt.


De groep wil met lawaai de periodieke persconferentie over de corona maatregelen verstoren, die vanaf 19:00 live op televisie uitgezonden wordt.

Ditmaal is het gebouw deels 'in de hekken' gezet om te voorkomen dat de actievoerders te dicht bij het gebouw kunnen komen.

Er wordt al ruim een week opgeroepen om naar Den Haag te komen om te protesteren, ondanks dat op dat moment nog geen details bekend waren. Het was op dat moment alleen duidelijk dat er weer een 'verzwaring' van de maatregelen aan zit te komen.

De demonstratie heeft sinds het incident op het Joubertplantsoen van zondag jl. een extra lading gekregen. Daarvan gaan beelden rond op sociale media, waarbij de politie fors geweld gebruikte tegen demonstranten. Het wordt uit de beelden niet duidelijk wat daaraan vooraf is gegaan, maar mogelijk heeft er een forse vechtpartij tussen demonstranten en politie plaatsgevonden. Naar verwachting zijn er nu demonstranten die de politie voor het geweld ter verantwoording willen roepen.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks, Danny Botman en Daan van den Ende

De omgeving van het ministerie op de Turfmarkt is preventief afgezet. De politie is met veel personeel aanwezig.

V0VsiW.JPG

imrpaT.JPG

h87wAT.JPG

Zojuist heeft de politie omgeroepen dat de demonstranten daar niet mogen staan en dat zij zich moeten verplaatsen naar het Koekamp. Dat is voor de groep geen reden om te vertrekken, maar wel om het eigenlijke lawaaiprotest te starten.

g7SRVc.JPG

VO6W1P.JPG

nqyqAr.JPG

EBM1RS.JPG

KpsVa9.JPG

MUoIYP.JPG

YS7K5e.JPG

zhgkeb.JPG

uee3zZ.JPG

C1pw3p.JPG

2QG70E.JPG

Hz8Jof.JPG

Terwijl binnen de persconferentie gaande is, worden de demonstranten gevorderd de locatie bij de Turfmarkt te verlaten en richting Koekamp te gaan. Ze worden door een linie van de ME langzaam die kant op geduwd. Daarbij worden klappen uitgedeeld.

KLuLAc.JPG

oj79iO.JPG

vZnstl.JPG

6RQQEm.JPG

lAN32s.JPG

ARFLBh.JPG

De situatie om even voor half acht is dat de grote groep demonstranten uit elkaar gedreven is. Er wordt met (zwaar) vuurwerk gegooid. Hier en daar vallen er klappen met de lange lat.

8xGLbm.JPG

da8BMq.JPG

15kUPf.JPG

X0buED.JPG

etcPip.JPG

QLaaZ7.JPG

vv8RTB.JPG

GoTE01.JPG

SbCzS7.JPG

oBKqNd.JPG

FWGg12.JPG

sJ4PrA.JPG

aNtWvY.JPG

Ajk9Js.JPG

GvR4cL.JPG

vNs78w.JPG

zPH3rI.JPG

Na enige tijd 'duwen en trekken' op de smalle gracht is de groep aangekomen op de Bezuidenhoutseweg. Daar staan de demonstranten en de politie lange tijd 'neus aan neus'. De waterwerper staat klaar om in te grijpen, maar wordt uiteindelijk niet ingezet. Behalve met een linie ME wordt de toegang tot de Herengracht en de binnenstad ook versperd door een groep politiehonden.

bebJkq.JPG

G02PTS.jpg

b86wno.jpg

bmqrla.jpg

g1WsQo.jpg

Nmprhu.jpg

Zok8Gk.JPG

uROYxd.JPG

j35pja.JPG

vkUQAU.JPG

pnK5C4.JPG

VwsCum.JPG

Er is door de politie, met name door de 'Romeo's', een aantal aanhoudingen verricht rond Prinsessegracht, Bosbrug en Korte Voorhout. Wij telden er zelf ongeveer vijf.

dtqq4z.JPG

DgztJZ.JPG

8zDsqJ.JPG

QsVQFT.JPG