CO-melder redt levens van bewoners in Rijswijk | Regio15.nl

CO-melder redt levens van bewoners in Rijswijk

Rijswijk - Hulpdiensten kwamen woensdagavond naar de Titus Brandsmastraat nadat een CO-melder in een woning afging en de bewoners de hulpdiensten inschakelden. 


De brandweer werd omstreeks 19:50 uur gealarmeerd vanwege mogelijke koolmonoxide in een woning. Bewoners namen contact op met de meldkamer nadat hun CO-melder afging.

Toen de brandweer ter plaatse kwam werd er inderdaad koolmonoxide gemeten in de woning. Omdat de bewoners klachten kregen zijn er twee ambulances met spoed gealarmeerd. Diverse bewoners werden onderzocht door personeel van de ambulancedienst.

Drie personen werden voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. De brandweer gaat de woning ventileren en onderzoekt omliggende woningen. 

Opmerkelijk detail is dat een bewoner van het complex aan deze website laat weten dat de CO-melders deze week zijn geplaatst/vervangen door de woningbouw. 

In oktober 2021 overleed een 14-jarige jongen in Den Haag aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging, een andere bewoner werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Koolmonoxide (CO) staat bekend als 'sluipmoordenaar'. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging.De brandweer adviseert dan ook een goed werkende koolmonoxide melder in huis op te hangen. 

Video en Foto's: Donny Kooistra

msZ38X.JPG

ZU7d9z.JPG

oS3ZuO.JPG

I0LCbR.JPG

l8NIuJ.JPG

TsJTKz.JPG

fD3dlm.JPG

QmM29e.JPG

uHfasi.JPG

lx2X5f.JPG

Ib32Kt.JPG

BpvXpO.JPG