Demonstranten onderkoeld na douche op de Utrechtsebaan | Regio15.nl

Demonstranten onderkoeld na douche op de Utrechtsebaan

Den Haag - Vandaag hebben demonstranten van Extincition Rebellion op de Utrechtsebaan gedemonstreerd.


De politie wachtte lang om te kijken hoeveel er uit zichzelf weg zouden gaan. Er vertrokken er inderdaad aardig wat, maar er bleef ook nog een fors deel van de (oorspronkelijk grote) groep over. Om hen weg te krijgen werden uiteindelijk de waterwerpers ingezet.

Punt is alleen dat het op dat moment (einde van de middag) al behoorlijk koud was geworden; een graad of drie boven nul. Daardoor raakten de demonstranten snel onderkoeld, door al het water wat over hen uitgestort werd.

Om hen te kunnen behandelen werd de Zuid-Hollandlaan t.h.v. het Provinciehuis afgesloten, en daar werd een 'gewondennest' opgebouwd. Dat zijn tenten waarin gewonden behandeld kunnen worden; of waar zij in kunnen opwarmen. Personeel van ambulancedienst en Rode Kruis zijn daarvoor ingezet, terwijl de brandweer zorgde voor de opbouw van een en ander.

Er zijn totaal veertien demonstranten verzorgd. Zij kregen een deken en droge kleding aangeboden. Voor de onderlinge communicatie tussen de autoriteiten is Grip 1 afgekondigd.

Beelden: Nikolai Overbeeke en Nicky Pronk

2ocMXT.jpg

YDSBwa.jpg

yzGa8t.jpg

xO1iyu.jpg

4Ra65U.jpg

t0S1OV.jpg

V37vm9.jpg

6PKYRa.jpg

xYgKvZ.jpg

x1sb7E.jpg

UxTS88.jpg

eb6mX4.jpg

ufRvsb.jpg

lo16tr.jpg

XJRVOo.jpg

ZACB65.jpg

u9yzBb.jpg

WIvs82.jpg

2xE31u.jpg

xYgKvZ.jpg

6PKYRa.jpg

3nLh6O.jpg

yGyAG0.jpg

RA4GoP.jpg

BtnVKh.jpg

AmeN8Q.jpg