Verdachte (18) schietpartij Breestraat overleden in ziekenhuis

Delft - De verdachte die vanmorgen in de Breestraat werd beschoten door de politie is in het ziekenhuis gereanimeerd en vervolgens overleden.

De politie kreeg omstreeks 05:00 uur een melding dat er een persoon met een vuurwapen voor de coffeeshop 'The Game' in de Breestraat zou staan. Toegesnelde agenten wilden de verdachte aanhouden, maar de verdachte vluchtte. De politie heeft vervolgens gericht het vuur geopend en heeft de verdachte meerdere keren beschoten.

De verdachte wist op een scooter te ontkomen. In de omgeving werd een grote klopjacht gehouden naar de ontkomen verdachte. Er werd onder andere gebruik gemaakt van een politiehelikopter, agenten uit omliggende regio's werden ingezet en de hondenbrigade. 

Zwaargewond achtergelaten

Tijdens het schieten door de politie is de verdachte geraakt door kogel(s). Bij het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer werd de verdachte door (een) onbekende(n) voor de ingang neergelegd. Een tweede verdachte is er in een vluchtauto vandoor gegaan.

Medewerkers van het ziekenhuis hebben meteen eerste hulp verleend en zijn begonnen met reanimeren.  Alle hulp kwam tevergeefs en de verdachte overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Eerdere zware geweldsincidenten

Het incident van vanmorgen is de volgende in reeks van zware geweldsincidenten. Op 8 mei werd er tientallen keren geschoten op winkels in de Peperstraat. Op 17 mei werd er een handgranaat gegooid in de Breestraat. Beide keren waren de coffeeshops het doelwit. Op 12 juli werd een met een automatisch wapen geschoten op de Beestenmarkt. Op 7 augustus werd Karel Pronk op straat doodgeschoten. Op 16 september werd coffeeshop 'The Game' beschoten.

Update 9 oktober: Het slachtoffer is een 18-jarige man uit Zoetermeer, hij zat op het MBOrijnland. Klasgenoten en leerlingen reageren geschokt op het nieuws. Later blijkt dat de omgekomen man de zoon van een politieman is. De politie heeft het toezicht in het centrum van Delft verscherpt naar aanleiding van het schietincident bij de coffeeshop. Op verschillende plaatsen worden permanent bemande politieauto's geplaatst.

Foto's en video: Daan van den Ende

Politie heeft de Breestraat afgezet en doet onderzoek op de locatie:

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Het ziekenhuis waar de verdachte zwaargewond werd neergelegd en het onderzoek bij de achtergelaten scooter:

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

A4xUA7.jpeg

De scooter waarop de verdacht(en) zaten is elders in Delft teruggevonden. De politie heeft de omgeving van deze locatie afgezet en verricht uitgebreid sporenonderzoek.

fxYKg7.JPG

ueTSt0.JPG

z4auye.JPG

Exj9iz.JPG

Eerder vanmorgen hebben agenten meerdere keren geschoten op de verdachte. Agenten kwamen met steek- en kogelwerende vesten ter plaatse en hebben een groot Plaats Delict (PD) afgezet. In de Breestraat in Delft, waar de schietpartij heeft plaatsgevonden, zijn medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) uitgebreid bezig met onderzoek. De medewerkers hebben witte pakken aan. De straat is hermetisch afgesloten en er zijn zwarte hekken geplaatst. Rechercheurs zijn begonnen met een buurtonderzoek.

c9g1i5.JPG

D5aEdl.JPG

OZFz9E.JPG

tAhunX.JPG

wJFQ9N.JPG

gCZSvG.JPG

ZrMTeC.JPG

Ni6SD1.JPG

G0xOZL.JPG

q2NzkD.JPG

jNGzF0.JPG

aMPhLy.JPG

UDGg2l.JPG

5acCaR.JPG

yBzEwk.JPG

5IWolF.JPG

prw7CK.JPG

MU19iM.JPG

2TGTp4.JPG

sugLjV.JPG

v3jMXb.JPG

lT2KyZ.JPG

De politie heeft het toezicht in het centrum van Delft verscherpt naar aanleiding van het schietincident bij de coffeeshop. Op verschillende plaatsen worden permanent bemande politieauto's geplaatst. Er staan in de Breestraat en de Peperstraat voor de ingang van de coffeeshop een gepantserde touareg. De politie is ook begonnen aan een groot buurtonderzoek.

myg0Ti.JPG

hIDQa6.JPG

n2lQBG.JPG

cS4z06.JPG

6DN1Pj.JPG