Gemeente schakelt 'horrorpoller' Escamplaan tijdelijk uit | Regio15.nl

Gemeente schakelt 'horrorpoller' Escamplaan tijdelijk uit

Den Haag - Na meer dan 50 aanrijdingen heeft de gemeente Den Haag de knoop doorgehakt; de poller op de Escamplaan gaat uit.


De poller is na een grote herinrichting van de wijk, met onder andere de aanleg van een volledige woonwijk inclusief dubbeldeks-parkeergarage op het oude parkeerterrein van het Haga-ziekenhuis, op 7 juni 2021 ingeschakeld om verkeer van en naar het Haga-ziekenhuis via de Dedemsvaartweg te leiden.

Voordat de poller op de huidige locatie aan werd gezet, was het juist onmogelijk om via de Dedemsvaartweg te rijden; hier lag sinds mei 1983 een busbaan. In 1995 is besloten de afsluiting fysiek te maken en is de betonnen bussluis aangelegd. Omdat het meeste verkeer richting het Haga vanuit de richting van het Westland komt, is besloten de Escamplaan afgesloten te houden voor doorgaand verkeer, maar juist vanaf het Westland (direct) toegang te bieden naar het Haga.

Na de inrichting en inschakeling van de poller zijn er meer dan 50 bestuurders (personenauto's en busjes, maar ook scooters en motoren) in aanraking gekomen met één van de beweegbare paaltjes. Op 28 juni ramt een bestuurder van een Mercedes-Benz de poller zo hard, dat de hele installatie - inclusief beton en zelfs het asfalt - moet worden vervangen.

De gemeente geeft aan dat de poller-installatie voorlopig uitgeschakeld en 'naar beneden' blijft, totdat de weg een herinrichting heeft ondergaan. Desalniettemin blijft de rijbaan een busbaan. We hebben het even voor u opgezocht; maar het alsnog over de busbaan rijden kost zo'n €150,- (uiteraard exclusief administratiekosten).

Bij de herinrichting zal het wegdek o.a. een opvallende groene kleur krijgen; in de hoop dat dat wel afschrikt. Zoals het er nu uitziet wordt de poller na het voltooien van de herinrichting dus weer ingeschakeld.

Foto's: Hugo Zwarteberg

Hquef3.jpg

Fffj4k.jpg

e8qZsZ.jpg

rCLj5S.jpg

lPoEt2.jpg

1b9ztc.jpg

sPPY9U.jpg

qm7Fdr.jpg