Het nieuwe jaar 2023 met veel vuurwerk ingeluid | Regio15.nl
DutchEnglish

Het nieuwe jaar 2023 met veel vuurwerk ingeluid

Haaglanden - Na twee jaar een jaarwisseling met corona maatregelen konden we dit jaar eindelijk weer feestelijk het nieuwe jaar inluiden.


Landelijk werd nog nooit zoveel vuurwerk verkocht in aanloop naar de jaarwisseling. Zo'n 110 miljoen euro aan vuurwerk ging over de toonbank van de verkooppunten. Ook in onze regio was dit goed zichtbaar en ging het feest ook gepaard met veel mooi siervuurwerk, zoals te zien is op bijgaande prachtige dronebeelden.

In aanloop naar deze jaarwisseling waren er veel zorgen over de weersvoorspelling. Er werd een krachtige wind en veel regen voorspeld. Hierom hebben de gemeentes in overleg diverse vuurwerkshows en vreugdevuren afgelast

Ook het aansteken van de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp, die na 3 jaar eindelijk weer mochten plaatsvinden, moest op last van de gemeente en hulpdiensten vervroegd worden naar vrijdagavond 30 December vanwege het weer. Volgens de gemeente zou het een te groot risico vormen voor omwonenden, toeschouwers en huizen om de vreugdevuren te ontsteken met de harde wind.

De eigenaar en medewerkers van de Plus in Den Hoorn gingen met grote schrik de oudejaarsavond in; daar brak brand uit in de fietsenstalling/magazijn achter de (net gerenoveerde) supermarkt. Gelukkig kwam de brandweer met veel materiaal ter plaatsen en had de brand snel onder controle.

In de aanloop naar de jaarwisseling was het, in vergelijking met andere jaren, rustig in onze regio zonder noemenswaardige grote incidenten. Rond middernacht barstte het feest los. Op veel plekken werd geproost en geknuffeld op het nieuwe jaar; op naar buiten en afsteken maar. Maar niet overal, op de Hofvijver stonden honderden mensen vergeefs te wachten op de (afgelaste) vuurwerkshow

In de wijk Laakkwartier was er rond middernacht veel politie op de been in de Damasstraat en omliggende straten. Het vreugdevuur op de Paets van Troostwijkstraat/Genestetlaan mocht dit jaar ook niet doorgaan, daarom hadden veel bewoners vreugdevuren gesticht in de wijk zelf. Op een gegeven moment werd besloten om deze vuren te blussen en de rust te laten terug te keren in de wijk. Hiervoor moest het Parate Peloton (PP) van de politie meerdere keren optreden.

Niet veel later werd door de gemeente en hulpdiensten ook de besloten dat de Mobiele Eenheid (ME) ingezet moest worden op diverse plekken in de regio. Zo was dat o.a. nodig op de Koppelstokstraat in Den Haag, de emoties liepen daarbij nogal op en er werd zelfs een fiets van een politiebiker naar een agent gegooid, die daarop gewond raakte. Ook op de Thijssestraat in Den Haag moest rust worden gebracht door de inzet van de ME. Ook op en rond de Kievitstraat in Honselersdijk omdat hulpverleners werden bekogeld. 

Behalve voor de eigenaar van de Plus in Den Hoorn, begon ook het jaar voor een supermarkteigenaar aan het Heeswijkplein met slecht nieuws. Aldaar hadden vandalen een pot met siervuurwerk binnen (!) in de winkel afgestoken

Het nieuwe jaar startte ook met twee ongevallen. Op de Prinsegracht raakten een fietser en scooterrijder gewond na een ongeval, en op de Burgerdijkseweg reed een bestuurder zijn auto helemaal aan puin

Ook diverse auto's en scooters moesten het dit jaar weer ontgelden en vlogen in brand. De brandweer had het vooral druk met kleine brandjes. Maar het aantal in brand gestoken auto's lag beduidend lager dan voorgaande jaren.

Namens de redactie van Regio15.nl wensen wij u de beste wensen voor 2023 toe. Wij hopen ook dit jaar weer dagelijks voor u klaar te staan met het laatste hulpverleningsnieuws uit onze regio.

KdLl7R.jpg

PN9wCO.jpg

XiJgqe.jpg

XF0vhV.jpg

14b5bJ.jpg

4Qa8Rk.jpg

0w9ibf.jpg

tHWkC0.jpg

UA1Kp9.jpg