Coffeeshops in Delft per direct dicht om serieuze dreiging | Regio15.nl

Coffeeshops in Delft per direct dicht om serieuze dreiging

Delft - De coffeeshops "The Game" en "The Future" in Delft zijn vrijdagavond per direct gesloten vanwege een serieuze dreiging.


Vandaag heeft naar aanleiding van nieuwe informatie van politie en justitie overleg plaats gevonden in de veiligheidsdriehoek. Op basis van deze informatie en het overleg met politie en het Openbaar Ministerie heeft de burgemeester besloten de coffeeshops The Game en The Future te sluiten, in afwachting van verder verloop van het onderzoek.

Agenten in steek- en kogelwerende vesten en zware wapens beveiligen de coffeeshops. Er is extra surveillance in de omgeving van Delft. Er staan in de straten van de coffeeshops bepantserde toearegs.

Wat de dreiging precies inhoud en wie er verantwoordelijk voor deze dreigingen is heeft de politie in onderzoek. 

Coffeeshops "The Game" en "The Future" zijn de afgelopen tijd doelwit van aanslagen en geweld. Op 8 oktober heeft de politie diverse malen geschoten op verdachten in de Breestraat, uiteindelijk werd één van de verdachte geraakt. Deze verdachte wist te ontkomen maar werd later voor de stoep van een ziekenhuis in Zoetermeer neergelegd. De verdachte, een 18-jarige jongen en zoon van een politieagent, overleed aan zijn verwondingen.

Foto's en video: Daan van den Ende

3iyQfn.JPG

lN2A8f.JPG

iXOyNr.JPG

zJAaUX.JPG

9rt7cK.JPG

T8Ia9x.JPG

9i0LHU.JPG

DfBS9s.JPG

1s93mm.JPG

VOYr5t.JPG

LGW2sS.JPG