Cameraman en politieagent mishandeld in Loosduinen | Regio15.nl
DutchEnglish

Cameraman en politieagent mishandeld in Loosduinen

Den Haag - Een cameraman van Regio15.nl is woensdagmiddag aangevallen en mishandeld door een man op de Aaltje Noordewierstraat.


Op de Puccinistraat heeft rond 16:00 uur een steekpartij plaatsgevonden. Naast de inzet van hulpdiensten op de Puccinistraat, speelde dit incident zich ook af op de Aaltje Noordewierstraat bij het politiebureau. Daar waren een ambulance en een traumahelikopter voor gealarmeerd.

Naar later bleek was één van de slachtoffers was naar het politiebureau gevlucht, en werd daar behandeld door personeel van de ambulancedienst. Onze cameraman stond beelden te maken aan de overkant van het politiebureau, toen uit het niets een jongeman uit het politiebureau kwam rennen en onze cameraman aanviel. 

Toegesnelde agenten konden de 15-jarige jongeman snel aanhouden. Ook een 17-jarige meisje die het politiebureau uit kwam rennen kon worden aangehouden.

Elke journalist moet zonder gevaar kunnen werken, net zoals hulpverleners en andere publieke beroepen. Journalisten krijgen steeds vaker te maken met agressie, wij keuren dit incident dan ook zeker af en zullen aangifte doen tegen de verdachte. Hierbij zal ook het protocol PersVeilig worden ingeschakeld. PersVeilig is een gezamenlijk initiatief van de NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Politie en het Openbaar Ministerie en heeft tot doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat.

Met onze cameraman gaat het naar omstandigheden gelukkig goed. 

Update 17:40 uur:

De woordvoerder van de politie laat ons weten dat deze man familie was van een van de slachtoffers van het steekincident. Op het politiebureau is ook een agent gewond geraakt door deze familie. Waardoor dit gebeurd is, is op dit moment nog niet bekend. 

Video en foto's: Regio15

RuUjd5.jpg

pMGVic.jpg

Video en foto's: Ingezonden