Voordat USAR.NL ingezet kan worden op locatie dient het team eerst vervoerd te worden naar de locatie van de inzet. De manier waarop het vervoer plaats vindt is afhankelijk van de afstand tot de inzetlocatie. Als de inzet binnen 1000 kilometer van Zoetermeer (Zuid-Holland) vandaan is dan zal het vervoer over de weg plaats vinden. De reden hiervoor is dat USAR.NL dan sneller ter plaatse zal zijn dan via de lucht. De vrachtwagen kan immers direct gaan rijden en het team wordt dan met een bus vervoerd.

Indien de afstand tot de inzetlocatie groter is dan 1000 kilometer dan zal het transport in eerste instantie over de weg plaats vinden aangezien het team naar een luchthaven moet. Op de luchthaven zal de truck uitgeladen worden en worden de materialen ingeladen in het vliegtuig. Als dit gebeurd is zal het team per vliegtuig vertrekken naar de inzetlocatie.

Trailer

Sinds september 2011 heeft USAR.NL de beschikken over een eigen trailer. Deze trailer is in eigen beheer ontwikkeld en ingericht; gebaseerd op ervaringen die eerder tijdens inzetten is opgedaan. Het voordeel van de trailer is dat de gehele basisuitrusting van USAR.NL nu in de trailer staat, deze is dus direct inzetbaar. Daarnaast kan het materiaal makkelijk gelost en geladen worden door simpelweg het dekzeil opzij te schuiven en de steunen te verwijderen. Achterop de trailer is een heftruck meegenomen om zodoende de materialen (die op pallets staan) snel in- en uit te kunnen laden. In de praktijk betekent dit dat de staf- en ondersteuningsgroep het basiskamp op kan zetten terwijl de reddingsgroepen het rampgebied intrekken.

USAR-Tinglev-2011-R179

Retour inhoudsopgave